De mars start om 14.30 uur bij het repetitielokaal van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen aan de Ridderspoorlaan. Uiteraard zullen de marsen die aan de beoordeling van de jury in Kerkrade worden voorgelegd te beluisteren zijn.

Als echte Vlissingse band is de Deltaband verbonden met de zee en het strand. Daarom marcheert de band ook over het strand en wordt een muziekstuk gespeeld met de voeten in de zee. 

Het optreden wordt mede mogelijk gemaakt door de Vlissingse Ondernemers Centrale. De Deltaband staat onder leiding van haar tambour-maître Michel Broers.

 

DB NK 2017

Drumfanfare & Showorkest DELTABAND uit Vlissingen is afgelopen zaterdag in Waalwijk Nederlands Kampioen geworden. Na een 1e prijs op een concours in Schiedam in november vorig jaar werd de band uitgenodigd voor de nationale kampioenschappen, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Bond van Muziekorganisaties.

Gerd Kleijberg is de nieuwe dirigent van de Deltaband uit Vlissingen. De Brabander neemt het stokje over van Jan Spruit, die begin maart afscheid nam. De 34-jarige Kleijberg is afkomstig uit de show- en marchingwereld en is zelf trompettist. Als dirigent was hij jarenlang verbonden aan Jong Exempel. "Ik zie er erg naar uit om met de Deltaband aan de slag te gaan," vertelt Kleijberg. "De Deltaband heeft de afgelopen jaren aanzienlijke groei laten zien en samen met de leden en de organisatie heb ik er vertrouwen in dat we deze groei nog verder kunnen doorzetten én verzilveren."

Jack de Boo van Uijen, voorzitter van de vereniging, is blij met de komst van de nieuwe instructeur. "Met Gerd hebben we een jonge hond aan de haak geslagen die, naast getalenteerd, ook ambitieus en gemotiveerd is. Een dirigent met visie, die weet wat hij wil en waarvan ik overtuigd ben dat het een goede klik oplevert tussen hem en de leden."

Naast de reguliere repetities en optredens is het eerste grote doel voor de Deltaband het concours in Schiedam later dit jaar. Daar hoopt het korps een goed resultaat te behalen dat als opmaat geldt voor het Wereld Muziek Concours (WMC), dat in de zomer van 2017 plaatsvindt in Kerkrade.

Wil je ook muziek maken in een orkest waar presteren en gezelligheid hand in hand gaan? Kijk op www.deltaband.nl voor meer informatie of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie weet loop jij dan volgend jaar mee op de wereldkampioenschappen voor muziekkorpsen!

De Deltaband uit Vlissingen heeft zaterdag een eerste prijs behaald tijdens het marsconcours in Schiedam. Het korps, dat uitkomt in de hoogste divisie, behaalde in de Margriethal 88,5 punten. Met deze score heeft de Deltaband zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap in januari.

Er was in Schiedam nog meer succes voor de muzikale ambassadeurs uit Vlissingen. Michel Broers kreeg van de jury de prijs voor beste tamboer-maître. 

Het optreden in Schiedam gold als opmaat voor het wereldmuziekconcours (WMC) in Kerkrade volgend jaar, waar de Deltaband opnieuw hoge ogen hoopt te gooien. Het WMC moet een hoogtepunt worden in het jubileumjaar van de dan 50-jarige Deltaband.

De Deltaband is hiervoor nog op zoek naar een aantal versterkingen. Meer informatie op www.deltaband.nl of via haar Facebookpagina.

Meer informatie: Pascal Bakker Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IMG 9009

 

De tamboers en het slagwerk van de Deltaband uit Vlissingen hebben in Klundert het KNMO-concours glansrijk gewonnen. In Sporthal De Nievaert behaalde het korps, dat uitkomt in de hoogste divisie, in de ochtend maar liefst 92,37 punten. Goed voor een eerste prijs met onderscheiding en de Cees Verhoeven Wisselbeker voor het hoogst aantal punten van de dag. Als stilstaand werk werd Rhythm Marines gespeeld en marcherend speelde de Vlissingers Red Storm, een compositie van instructeur David Nadin.