Gerd Kleijberg is de nieuwe dirigent van de Deltaband uit Vlissingen. De Brabander neemt het stokje over van Jan Spruit, die begin maart afscheid nam. De 34-jarige Kleijberg is afkomstig uit de show- en marchingwereld en is zelf trompettist. Als dirigent was hij jarenlang verbonden aan Jong Exempel. "Ik zie er erg naar uit om met de Deltaband aan de slag te gaan," vertelt Kleijberg. "De Deltaband heeft de afgelopen jaren aanzienlijke groei laten zien en samen met de leden en de organisatie heb ik er vertrouwen in dat we deze groei nog verder kunnen doorzetten én verzilveren."

Jack de Boo van Uijen, voorzitter van de vereniging, is blij met de komst van de nieuwe instructeur. "Met Gerd hebben we een jonge hond aan de haak geslagen die, naast getalenteerd, ook ambitieus en gemotiveerd is. Een dirigent met visie, die weet wat hij wil en waarvan ik overtuigd ben dat het een goede klik oplevert tussen hem en de leden."

Naast de reguliere repetities en optredens is het eerste grote doel voor de Deltaband het concours in Schiedam later dit jaar. Daar hoopt het korps een goed resultaat te behalen dat als opmaat geldt voor het Wereld Muziek Concours (WMC), dat in de zomer van 2017 plaatsvindt in Kerkrade.

Wil je ook muziek maken in een orkest waar presteren en gezelligheid hand in hand gaan? Kijk op www.deltaband.nl voor meer informatie of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie weet loop jij dan volgend jaar mee op de wereldkampioenschappen voor muziekkorpsen!