khog1945

Het oude "Ons Genoegen" van 1874 is opgericht door de pastoor van de stad Vlissingen. Als de Schutterijmuziek werd de vereniging in 1887 ontbonden. Vanaf dit jaar tot 1890, het jaar dat Prinses Wilhelmina haar tiende verjaardag zou vieren, was Vlissingen zonder muziekvereniging. Er werden in Vlissingen plannen gemaakt voor een groot feest. De burgemeester verzocht allen die muzikant waren zich op het stadhuis te komen opgeven. Het resultaat was ongeveer 17 muzikanten. Op 12 augustus werd in een vergadering de vereniging opgericht onder de naam "Ons Genoegen", Harmonie van Vlissingen.

khog oudVooral onder de deskundige leiding van de dirigenten Bailleux, Govaerts en de Rooij kreeg Ons Genoegen voor 1950 in het muzikale leven van Vlissingen en Zeeland een vooraanstaande plaats. Het orkest heeft een grote muzikale bloei gekend. Zowel door haar prestaties op cultureel gebied als door haar houding tijdens de oorlogsjaren 1940-1945 werd in 1950 het predikaat "Koninklijk" verleend. Een titel die met trots wordt gedragen.

deltaband1In 1945 werd, naast de Harmonie een drum- en signaalafdeling opgericht ter ondersteuning en begeleiding van het Harmonie-orkest. In 1967 werd deze afdeling omgevormd tot een drumfanfare die met de naam Deltaband bekendheid heeft gekregen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Een van de hoogtepunten was het behalen van een gouden medaille op het Wereld Muziekconcours te Kerkrade.