Ook in de omgeving van ons repetitielokaal hebben zich ongeregeldheden voorgedaan tijdens de jaarwisseling 2016/2017. Nadat we lazen dat – naast allerlei fysieke maatregelen – ook een samenscholingsverbod voor 2017/2018 van kracht werd, hebben we besloten alle onvervangbare goederen vóór de Oudejaarsnacht te verhuizen.

Het oud archief, de muziekbibliotheek en de uniformen waren met de kerstdagen al weg uit de Ridderspoorlaan. Woensdagmiddag 27 december – bij het verhuizen van de reserve instrumenten – bleek dat de kachel stuk was en niet meer kon worden gerepareerd. Het water liep er sneller uit dan dat we de CV konden vullen.

Aanvankelijk wilden we nog repeteren met het harmonieorkest op donderdagavond de 28e en met de Deltaband op vrijdagavond de 29e in de Ridderspoorlaan. Daarna zouden we het slagwerk en de zware instrumenten overbrengen. Woensdagavond hadden we voortgangsoverleg over de bouw en toen is door de Stichting Wildbaan het besluit genomen om voor de donderdag- en vrijdagavond al de grote zaal en de kantine gereed te laten maken. Diezelfde avond zijn nog oproepen verzonden om assistentie en met de hulp van veel mensen op de donderdag kon er diezelfde avond worden gerepeteerd.

Onze buren in de directe omgeving zijn met een flyer geïnformeerd. Er kan nog niet op het terrein worden geparkeerd, zodat de auto’s nog even buiten de hekken moeten staan. De leden is gevraagd rekening te houden met de 30-km bepaling in de wijk, niet te parkeren voor uitritten of in het gras van de Wildbaan en bij het komen en gaan rekening te houden met onze buren.

De situatie is nog niet ideaal, we moeten soms even zoeken waar we onze spullen hebben gezet, maar we zitten warm en droog in een grotere ruimte en we kunnen de kantine gebruiken. De horecavergunning is van kracht op ons nieuwe onderkomen (met dank aan Leo). In de toekomstige kleine zaal van de Wildbaan en in de tussenruimte staat nog veel dat weg moet (vernietigd of verkocht).

Natuurlijk volgt er ergens in de loop van 2018 een officiële ingebruikname, maar het was ontzettend fijn al gebruik te kunnen maken van ons nieuwe home. We zijn blij dat met de schenking van de Stichting Vrienden het gebouw van Seolto kon worden gekocht van de gemeente Vlissingen en dat de Stichting Wildbaan de bouw en het beheer verzorgt.

Het adres is: WILDBAAN 21, 4386 GD Vlissingen.