Op de tweede zaterdag in januari organiseert het Harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen uit Vlissingen het traditionele Nieuwjaarsconcert. We nodigen altijd gasten uit die samen met het orkest een avondvullend programma maken in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Ieder jaar wordt op basis van een steeds wisselend thema gezocht naar nieuwe gasten. Dat waren in het verleden o.a. Margriet Eshuijs, het klezmerorkest Di Gojim, vorig jaar was er een spetterend optreden met een hip-hop band (de Hobbyisten) maar dit keer iets heel anders: ‘Stenzel en Kivits’.

Ze brengen samen met het Harmonieorkest een unieke muzikale combinatie van o.a. klassieke opera-nummers, met humor, theater, muzikale hoogstandjes en veel improvisatie. Een zanger (tenor) die begeleid wordt door een ietwat stuntelige maar hooggeschoolde pianist. Maar die verhoudingen tussen de twee muzikale persoonlijkheden veranderen tijdens de show regelmatig. Niets staat vast, zeker de vleugel niet.

Het thema van dit jaar: “The Perfect Combination”, staat borg voor een afwisselend muzikaal programma van filmmuziek van John Williams en La La Land tot een muzikaal te vertolken Italiaanse maaltijd. Het Harmonieorkest staat onder leiding van de Belgische gastdirigent Pieter Vandermeiren.

Ons Genoegen speelt samen met Stenzel en Kivits veel bekende klassieke gedeelten uit o.a. opera’s van Verdi, Rossini en Bizet. Voor meer informatie over dit dolkomisch duo: http://www.stenzelkivits.nl/ of You Tube!

 

Het nieuwjaarsconcert van het Harmonieorkest is op zaterdag 13 januari 2018 in de Sint Jacobskerk Vlissingen. Aanvang 19.30 uur, kerk open 18.45 uur. De toegangsprijs is € 14,00, in de voorverkoop € 12,50 (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).