CONCERT MARINIERSKAPEL IN VLISSINGEN

De Koninklijke Harmonie Ons Genoegen uit Vlissingen heeft al jaren een uitstekende relatie met de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Meerdere malen is een concert voor de kapel georganiseerd, dit jaar op zaterdag 10 maart in de Sint Jacobskerk.

Ons Genoegen spant zich vaker in voor charitatieve instanties en een relatie met het defensie-orkest en de Stichting Oorlogsjaren Vlissingen (SOV) was snel gelegd. De netto-opbrengst van het concert komt ten goede aan deze Stichting, die geen subsidie krijgt en geen financiële middelen heeft, anders dan incidentele bijdragen van begunstigers.

Vlissingen is in Nederland één van de zwaarst getroffen steden, niet alleen bij incidentele acties maar gedurende alle oorlogsjaren. De Stichting wil het oorlogsverleden in herinnering brengen als eerbetoon aan hen die vielen en als waarschuwing voor het verloren gaan van vrede.

Naast de diverse activiteiten van de SOV heeft deze Stichting de ambitie een belangrijk aandeel te willen hebben in de voorbereiding en het realiseren van de herdenking van de Slag om de Schelde, in 2019 75 jaar geleden. Dit is ongetwijfeld één van de grootste en zwaarste militaire operaties geweest van de Tweede Wereldoorlog. Het is de bedoeling dat in 2019 deze Slag de aandacht krijgt die het verdient.

Vanaf 20.00 uur (kerk open om 19.15 uur) brengt de kapel in de Sint Jacobskerk in Vlissingen onder leiding van de Zweedse gastdirigent Per-Otto Johansson een gevarieerd programma.

Voor de pauze een Scandinavisch avontuur, na de pauze een Amerikaanse stempel, mede ivm het 100e geboortejaar van Leonard Bernstein.

In samenwerking met de Stichting Classic Young Masters (www.classicyoungmasters.nl) wordt een getalenteerde (internationale) student uitgenodigd te soleren.

Een nieuw element is de mogelijkheid die de kapel biedt om één of meerdere stukken te spelen die amateur muziekkorpsen wel aan hun repertoire zouden willen toevoegen maar wat vaak niet mogelijk is, onder andere in verband met het niveau van het korps of de bezetting van de partijen. Daarvoor wordt een enquête gehouden onder alle Zeeuwse muziekkorpsen.

Toegangsprijs: € 15, voorverkoop ad € 12,50 via (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Niet voor publicatie:

Nadere informatie bij:

Jack de Boo van Uijen, Voorzitter/PR Koninklijke Harmonie Ons Genoegen

0118 418555 / 06 53680559

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Per-Otto Johansson

De Zweedse dirigent Per-Otto Johansson studeerde aan de Muziekhogeschool van Malmö.

In die tijd volgde hij ook lessen bij de befaamde dirigenten Kurt Sanderling en Manfred Honeck. Hij voltooide zijn opleiding met een diploma cum laude aan het Koninklijk Deens Conservatorium in Kopenhagen.

In Denemarken en Zweden heeft hij grote bekendheid gekregen door zijn optredens met vrijwel alle grote orkesten, waaronder de symfonieorkesten van Göteborg, Malmö, Odense en Kopenhagen. Daarnaast is hij vaste gastdirigent van de Royal Swedish Navy Band en het Deense Royal Guard Music Corps. In 2007 dirigeerde hij tijdens het gala en de ceremonie van de Nobelprijs in Stockholm. Naast symfonisch repertoire is Per-Otto Johansson ook actief als operadirigent.

In Duitsland maakte hij met zijn debuut bij het Theater Vorpommern zoveel indruk dat hij in 2007 benoemd werd tot chef-dirigent van het ensemble. In Nederland werkt hij al een aantal jaren samen met Opera Zuid en sinds 2016 bij Het Gelders Orkest.

Met het concert in Vlissingen maakt maestro Johansson zijn debuut als gastdirigent bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine.