Afdrukken
Categorie: Nieuws

 

Op zaterdag 10 maart verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine een benefietconcert in de Jacobskerk te Vlissingen. In samenwerking met de Stichting Classic Young Masters (www.classicyoungmasters.nl) is de getalenteerde violiste Mayte Levenbach (2001) uitgenodigd te soleren bij dit concert. Samen met de kapel speelt zij de Tzigane van Maurice Ravel. Door de concoursen en  het traject wat ze bij Classic Young Masters heeft gevolgd, soleert Mayte bij verschillende orkesten, zoals het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Maestro Jules Orkest. Sinds september 2016 is ze lid van de LGT Young Soloists, een internationaal kamerorkest met Zürich als basisstandplaats. Samen met hen heeft ze al vele concerten in de wereld mogen geven, afwisselend als soliste en orkestlid.

Het concert wordt georganiseerd door de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen. De netto opbrengst is bestemd voor de Stichting Oorlogsjaren Vlissingen. Deze Stichting heeft o.a. de ambitie een aandeel te leveren in de voorbereiding en het realiseren van de herdenking van de Slag om de Schelde, in 2019 75 jaar geleden. Dit is ongetwijfeld één van de grootste en zwaarste militaire operaties geweest van de Tweede Wereldoorlog. Het is de bedoeling dat in 2019 deze Slag de aandacht krijgt die het verdient.

Vanaf 20.00 uur (kerk open om 19.15 uur) brengt de kapel in de Sint Jacobskerk in Vlissingen onder leiding van de Zweedse gastdirigent Per-Otto Johansson een gevarieerd programma.

Voor de pauze een Scandinavisch avontuur, na de pauze een Amerikaanse stempel, mede ivm het 100e geboortejaar van Leonard Bernstein.

Toegangsprijs: € 15, voorverkoop ad € 12,50 via (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

CV Mayte Levenbach

Mayte Levenbach (2001) is op ruim vijfjarige leeftijd met Suzuki-viool begonnen. Amper twee jaar later is ze op zevenjarige leeftijd aangenomen aan de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Hier heeft Mayte eerst les van Ilona Sie Dhian HO en vervolgens van Theodora Geraets gekregen. Op dit moment heeft ze privéles van Julia Dinerstein.

Mayte heeft meegedaan aan meerdere concoursen waar ze diverse (eerste) prijzen heeft gewonnen, zoals het Iordens Vioolconcours en de Maassluise Muziekweken. Ook heeft ze meegedaan aan de Meesterproef van Classic Young Masters. Door de concoursen en het traject wat ze bij Classic Young Masters heeft gevolgd, heeft Mayte de mogelijkheid gekregen om tijdens verschillende festivals te spelen en in verschillende zalen op te treden.

Maar ook om te mogen soleren bij verschillende orkesten, zoals het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Maestro Jules Orkest.

Sinds september 2016 is ze lid van de LGT Young Soloists, een internationaal kamerorkest met Zürich als basisstandplaats. Samen met hen heeft ze al vele concerten in de wereld mogen geven, afwisselend als soliste en orkestlid.

 

Nadere informatie, niet voor publicatie:

Jack de Boo van Uijen

Voorzitter / PR Koninklijke Harmonie Ons Genoegen

Boulevard Bankert 360

4382 AC Vlissingen

 

00 31 118 418555

00 31 6 53680559