PERSBERICHT

 

ZOMERORKEST NEDERLAND2018 IN VLISSINGEN

 

Het Zomer Orkest Nederland, bezorgt ieder jaar vijftig talentvolle jongeren een onvergetelijke muzikale vakantie. Door op te treden op verrassende openluchtlocaties laat het ZON het publiek in een ongedwongen sfeer kennis maken met de diversiteit van de blaasmuziek. De Koninklijke Harmonie Ons genoegen is gevraagd om dit jaar een concert te organiseren.

Dank zij de bijdragen van de Zeeuwse Muziekbond en WVO-zorg is het mogelijk een concert te organiseren op vrijdag 3 augustus 2018. Vanaf 14.00 uur treedt het orkest op bij de locatie Scheldehof aan de Peperdijk in Vlissingen. De toegang is vrij.

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. In een casual outfit worden de concerten gegeven op terrassen, in parken, op campings, braderieën of midden in een winkelcentrum. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Het ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse muziekwereld. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. Dit jaar staat het orkest onder leiding van Paul van Gils en Vera Hofman. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer. Paul stond vorig jaar ook voor het ZON, Vera gaat dit jaar voor het eerst mee op tournee.

Speciaal voor deze tournee is het stuk ‘Prince Maurice’ gecomponeerd door Ron van Riel. Dit stuk beleeft haar wereldpremière tijdens het tournee. De solist van dit jaar heet Gerbrich Greidanus, op euphonium zal zij het virtuoze stuk Harlequin van Philip Sparke ten gehore brengen.