DBhamont 1In 1967 is de Deltaband ontstaan uit de drumband van de Koninklijke Harmonie "Ons Genoegen". Grote animator en stuwende kracht hierbij was de heer M.C. Vuijk, nog steeds actief in de boeiende wereld van muziek en inmiddels benoemd tot erelid van de vereniging.

In de loop der tijd is de band uitgegroeid tot een graag geziene gast zowel nationaal als internationaal. De Deltaband heeft vanaf 1967 internationale optredens verzorgd  in België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Engeland. Om die reden wordt de Deltaband door diverse instanties in haar thuishaven Vlissingen ook wel "De Muzikale Ambassadeurs van Vlissingen" genoemd.

DBhamont 2De Deltaband verzorgt voornamelijk streetparades en taptoes waarbij vooral de Engelse stijl en de Deltabandsound zeer gewaardeerd worden. Maar ook een spetterend concert is geen probleem waarbij marsen en populaire muziek elkaar afwisselen.

De diverse optredens worden verzorgd in net zo diverse combinaties van uniformering zoals u kunt zien op deze site. Zwart-gala, wit-gala en concert-blouse….prachtige combinaties.

Momenteel bestaat de band uit circa 40 muzikanten. De bezetting van de band bestaat uit trompetten, trombones, tuba's, saxen, sousafoons, tamboers en slagwerk. Voor alle hiervoor genoemde instrumenten is er nog een plaatsje vrij dus als u geïnteresseerd bent geraakt kom eens langs tijdens de repetitie.

De band repeteert op vrijdagavond van 20.00 – 22.15 uur. In principe wordt in ’t Zaaltje aan de Ridderspoorlaan 2 te Vlissingen gerepeteerd. Exercitie- en showrepetities vinden op diverse locaties plaats. Ben je van plan om te komen kijken of luisteren, vraag dan even na waar onze repetitie gepland staat.