In 1967 is de Deltaband ontstaan uit de drumband van Ons Genoegen. De band is uitgegroeid tot een graag geziene gast, zowel nationaal als in België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Engeland. Om die reden wordt de band in haar thuishaven Vlissingen "De Muzikale Ambassadeurs van Vlissingen" genoemd.

De Deltaband verzorgt voornamelijk streetparades en taptoes waarbij vooral de Engelse stijl en de eigen Deltabandsound zeer gewaardeerd worden. Maar ook een spetterend concert is geen probleem waarbij marsen en populaire muziek elkaar afwisselen.

Thans bestaat de band uit circa 40 muzikanten. De bezetting bestaat uit trompetten, trombones, baritons, saxen, sousafoons, tamboers en slagwerk. De muzikale leiding ligt in handen van Gert Kleijberg en David Nadin.

De band repeteert op vrijdagavond van 20.00 – 22.15 uur. In principe wordt in ’t Zaaltje aan de Wildbaan 21 te Vlissingen gerepeteerd. Exercitie- en showrepetities vinden op diverse locaties plaats. Ben je van plan om te komen kijken of luisteren, vraag dan even na waar onze repetitie gepland staat.

Bezoek ook eens de Facebook-pagina van de deltaband:

 

https://nl-nl.facebook.com/deltaband.vlissingen/