logo khogHet Harmonieorkest heeft de bezetting van een symfonisch blaasorkest, samengesteld uit hout- en koperblaasinstrumenten, aangevuld met slagwerk.

Tijdens de repetities is het plezier in muziek maken net zo belangrijk als hard werken bij het instuderen van het repertoire. Daarnaast wordt het verenigingsgevoel door de orkestleden tot uitdrukking gebracht door mee te werken in de organisatie en/of het actief betrokken zijn bij verenigingsactiviteiten. Het orkest komt tijdens de concoursen van de KNFM uit in de 4e divisie, maar speelt met gemak werk dat hoger geclassificeerd is.

De muzikale leiding is momenteel vacant.

Het repertoire is veelzijdig, met bewerkingen van klassieke muziek, filmmuziek, musicals, jazzmuziek, pop(ulair) en modern repertoire. Ook traditionele marsen en originele composities voor blaasorkest in allerlei stijlen ontbreken niet.

Het Harmonieorkest heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig concertorkest dat zeer regelmatig optreedt, meestal binnen de regio. Een enkele keer wordt het orkest uitgenodigd om buiten Zeeland een concert te verzorgen, bijvoorbeeld in Frankrijk, België en in het verleden ook Engeland.

Een vast optreden is het Nieuwjaarsconcert dat jaarlijks op de tweede zaterdag van januari wordt gehouden. Er wordt samen gewerkt en gespeeld met verschillende musici en artiesten. In de afgelopen jaren waren te gast o.a. pianist Rien Balkenende, de steelband van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, zangeres Denise Jannah, klezmerorkest Di Gojim en Margriet Eshuis.

Kom eens kijken en luisteren op de repetitie avond: dinsdagavond van 20.00 - 22.15 uur in 't Zaaltje, Wildbaan 21 te Vlissingen, of neem contact op met de secretaris van onze vereniging.