Op zaterdag 25 januari heeft de Deltaband uit Vlissingen deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Mars in Elburg. Met 90,67 punten behaalde zij daar de eerste prijs en werd daarmee NEDERLANDS KAMPIOEN

De leden hebben een maandenlange voorbereiding achter de rug, waarin gewerkt werd naar deelname aan het concours in Schiedam en, wegens de prestatie aldaar, het concours in Elburg. Tijdens veel extra repetities werd gewerkt aan de muziek en de exercitie. Een nieuwe uitdaging ligt reeds in het verschiet, vanaf februari zal begonnen worden met het instuderen van een nieuwe galashow met als thema ‘De Zee’.

De Deltaband is in Zeeland het enige orkest in zijn soort; de uniformering en strakke exercitie geven de band een militaire uitstraling. Om die reden is de band een graag geziene gast tijdens optredens in binnen- en buitenland. Zo staan ook voor het komend seizoen weer een aantal mooie optredens op de agenda.

Het orkest profileert zich tegenwoordig als regio orkest, de ongeveer 40 leden komen niet alleen uit Vlissingen en Middelburg, maar ook uit de omgeving van Goes en zelfs uit Rotterdam. De band is hard op zoek naar versterking voor de bariton- en Fluitsectie, maar ook bij de andere secties is versterking gewenst. Daarnaast zoeken zij ook vrijwilligers die de band begeleiden voor, tijdens en na optredens.

Lijkt het je leuk om mee te spelen bij de Deltaband en ongeveer 15 keer per jaar op te treden in binnen- en buitenland? Kom dan eens kijken bij een van de repetities of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk het optreden op YouTube:


Camera 2
Prijsuitreiking