Drumfanfare & Showorkest Deltaband uit Vlissingen heeft een nieuwe gala show. In de afgelopen maanden hard gewerkt aan de instructie van de show die de naam Under the Sea heeft gekregen.

De keuze voor het thema voor  de nieuwe show was snel gemaakt. Daarna begon een  periode waarin het uitzoeken van de muziek het schrijven van de Choreografie en de instructie van het geheel  elkaar opvolgde. Voor het schrijven van de muziek is René Leckie verantwoordelijk. René is verbonden bij een aantal marchingbands uit de Nederlandse top. De Choreografie is geschreven door David Nadin, de eigen slagwerk en showinstructeur van de Deltaband.  Vanaf het uitzoeken van muziek en de presentatie is de band ongeveer een jaar met de nieuwe show bezig geweest.

De show is een aansluiting van bekende goede in het gehoor liggende nummers. In een tien minuten durend muzikale storm komen onder andere de volgende nummers voorbij: Under the Sea (uit de Kleine Zeemeermin), Dead man’s Chest) (uit Pirates of the Caribbean), Soundtrack van Jaws,  Honor (van de serie The Pacific), Yellow Submarine (Beatles), Smoke on the water (Deep Purple),  Mermaid (Train) en tot slot het thema van Love Boat)

De première van de nieuwe show is afgelopen zaterdagavond  was in Deurne tijdens een grote taptoe.  Deze taptoe is tevens het begin van een drukke periode voor de band. Zo heeft de band optreden op de agenda staan in onder andere, Dongen, Hellevoetsluis en Oostende.

Ondertussen wordt ook had achter de schermen ook hard gewerkt aan het komende optredens seizoen in 2015. De band heeft alweer een flink aantal uitnodigingen voor optredens in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland mogen ontvangen. Het management zal uit deze uitnodigingen een keuze maken waar de band zal optreden.

De ongeveer 40 enthousiaste muzikanten zijn wekelijks bezig met de hobby muziek maken.  Voor de leden is lid zijn van de Deltaband “the way of life”. Om nog meer muzikaal en show technisch te kunnen doen zouden zij graag zien dat het ledenbestand fors wordt uitgebreid. In de verschillende instrumentengroepen is plaats voor nieuwe of herintredende muzikanten. Of misschien wel als tweede muziekvereniging. Wil je informatie over de Deltaband neem dan contact op met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.