De tamboers en het slagwerk van de Deltaband uit Vlissingen hebben in Klundert het KNMO-concours glansrijk gewonnen. In Sporthal De Nievaert behaalde het korps, dat uitkomt in de hoogste divisie, in de ochtend maar liefst 92,37 punten. Goed voor een eerste prijs met onderscheiding en de Cees Verhoeven Wisselbeker voor het hoogst aantal punten van de dag. Als stilstaand werk werd Rhythm Marines gespeeld en marcherend speelde de Vlissingers Red Storm, een compositie van instructeur David Nadin.

In de middag werd in het centrum van het Brabantse Klundert ook een buitenconcours gehouden. Een nieuw initiatief van muziekbond KNMO. Het tweede optreden van de dag werd door de vier juryleden met 93,22 nog beter beoordeeld, waarmee de Deltaband met afstand de beste was.

zaterdag 24 oktober is een deel van het winnende repertoire ook te horen tijdens de Jaaruitvoering van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen. In het Atrium van Ter Reede houdt de Vlissingse muziekvereniging, waar de Deltaband onderdeel van is, een concert waar alle onderdelen van de vereniging te horen zijn. De aanvang is 19.30 uur en de toegang is gratis.