Donderdagavond 29 juni heeft Iris, zij speelt altsaxofoon bij het harmonieorkest, een openbaar D-examen afgelegd in de Schotse Huizen in Veere. Zij is met lof geslaagd (voor alle beoordeelde onderdelen kreeg zij van de examencommissie een 9 met zelfs tweemaal een 9,5). Met begeleiding van Rien Balkenende op piano speelde zij o.a. op altsaxofoon een Aria van Eugene Bozza en haar lievelingswerk: de Hot Sonate van Erwin Schulhoff.  Daarna speelde ze op sopraansaxofoon met het saxofoonkwartet Tettares o.a. de Libertango van Astor Piazzola en het Presto uit het Italian Concerto van Johann Sebastiaan Bach. Ter afsluiting verraste Iris de talrijke toehoorders, waaronder veel muzikanten van onze vereniging, met een solozang waarbij zij zichzelf op piano begeleidde. Vanaf deze plaats willen we Iris van harte feliciteren met dat prachtige resultaat en wij wensen haar veel succes in haar verdere muzikale carrière.

 

Harmonieorkest met hiphopband. Ons Genoegen met De Hobbyisten. Klassiek, hiphop, funk, salsa en pop. Apart en ook samen. Voor jong en oud. Diversiteit en parallellen want muziek maken is de hobby. Nieuwsgierig geworden naar deze samenwerking? Kom dan luisteren op zaterdag 14 januari. Zoals ieder jaar geeft de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen een nieuwjaarsconcert in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. Dit jaar met het thema “Lekker divers”.

foto hobbyisten

Op ons Nieuwjaarsconcert op 14 januari 2017 zijn bij ons te gast De Hobbyisten.  Een Zeeuwse groep fanatieke muzikanten. Hiphop is de basis maar ze mixen dit met verschillende muziekstijlen.

Maar ook JIJ maakt kans om met dit concert mee te doen!!! Een unieke kans dus doe snel mee...

Concert Koninklijke Harmonie “Ons Genoegen”
Ieder jaar op de tweede zaterdag in januari wordt door het Harmonieorkest “Ons Genoegen”  een nieuwjaarsconcert gegeven in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. Naast een thema wordt ook een gast uitgenodigd. Dit jaar is het pianist Sjaak Lammers uit Middelburg. Sjaak is jazz pianist, improvisator en docent aan de Zeeuwse Muziekschool. Tevens is hij begeleider van bekenden als van Marjon van Iwaarden en Julia van de Ketterij. Het Harmonieorkest zal naast haar eigen programma met Sjaak Lammers, op concertvleugel, optreden. Eén van de hoogtepunten is het bekende Rhapsody in Blue van George Gershwin. Ook de overige muziekstukken brengen u in de sfeer van Amerika: oa West Side Story, Danzón nr 2 en Gonna Fly Now, de titelsong van de film Rocky worden ten gehore gebracht. Het zal u niet verbazen dat het thema dit jaar is: ’n Vleugje Amerika.

uitwissellingsconcert

Afgelopen zaterdagavond 11 april 2015 gaf de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen (KHOG) haar jaarconcert op de Oude Markt in Vlissingen. De Vlissingse muziekvereniging vierde op deze manier haar 125 jarig jubileum met alle stadsgenoten.

Het gratis concert, wat onder leiding stond van dirigent Ward De Ketelaere, was onderdeel van de festiviteiten in het kader van Vlissingen 700 jaar. Naast de KHOG trad ook de drumfanfare, het jeugdorkest en showorkest Deltaband op. Jos Vogel (stadsbeiaardier) bespeelde het carillon van de Sint Jacobstoren, het koor van Scheldemond en Louise de Collignyschool sloten de avond af met het lied: ‘Zoals Michiel de Ruyter’. 
 

Bekijk hier de opname die RTV Vlissingen heeft gemaakt.

Zaterdag 11/apr is een dag waarop de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen een concert geeft ter afsluiting van de feestweek ter viering van 700 jaar Vlissingen.

Aan dit concert wordt vanuit de vereniging meegewerkt door Harmonie, Leerlingenorkest, Jeugd-Deltaband en Deltaband. Naast de orkesten van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen wordt medewerking verleend door beiaardier Jos Vogel en de koren van Scheldemond en de Louise de Colignyschool.

Het concert wordt gegeven op een overdekt podium op de Oude Markt (bij de Sint Jacobskerk).
Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis.