De Blue Jeans Big Band, de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen en Isabel Provoost gaan zich inzetten voor ALS door middel van een gezamenlijk benefietconcert op zaterdag 22 oktober.

ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is een ernstige zenuw-/spierziekte waarbij steeds meer spieren uitvallen. De ziekte leidt gemiddeld binnen 3 jaar tot het overlijden van de patiënt. Hoewel er vooruitgang is in kennis over ALS, is er nog steeds geen behandeling beschikbaar. Wetenschappelijk onderzoek blijft daarom zeer belangrijk nodig en daar is veel geld voor nodig.

kidslogoOpen Huis op vrijdag 17 juni as.

Tijdens deze avond, in ons repetitielokaal ’t Zaaltje aan de Ridderspoorlaan 2, zal uitleg worden gegeven over alle aspecten van onze vereniging en krijgt u een indruk van onze jeugdorkesten. Daarna kunt u uw zoon of dochter inschrijven voor een gratis en geheel vrijblijvende deelname aan workshops in ons clubgebouw.

Tijdens deze workshops mogen de kinderen alle instrumenten leren kennen en uitproberen. De workshops vinden plaats op vrijdagen 24 juni, 1 juli en 8 juli van 16.30 uur tot 17.15 uur. Graag tot ziens op vrijdag 17 juni as.

De Vlissingse binnenstad staat zaterdag 4 juni bol van de festiviteiten in het kader van de Week van de Amateurkunst (WAK). Het WAK is een evenement voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten! De Koninklijke Harmonie Ons Genoegen heeft op verzoek van de gemeente Vlissingen op drie locaties in de binnenstad een afwisselend programma samengesteld, bestaande uit dans- en muziekgezelschappen.

Op Het Scheldeplein organiseert de Vlissingse muziekvereniging zelf, net als vorig jaar, een muziekplein. Bij de informatiestand kunnen kinderen en hun ouders deelnemen aan diverse muzikale activiteiten. ’s Middags treden de gezamenlijke jeugdorkesten van de vereniging en de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen zelf nog op. Deze concerten worden voorafgegaan aan twee optredens van dansschool Isabelle Zwaan en percussiegroep Obras Samba.

Ook op de Oude Markt zijn er voor de liefhebbers diverse optredens. Zeeuwse Accordeon Vereniging Concertina bijt om 14.00 uur het spits af, waarna ook het Country-DJ-Team KMW en Obras Samba een optreden verzorgen. De sfeer van de amateurkunst wordt op de Oude Markt gecompleteerd door een presentatie van een viertal kunstenaars schilderijen, beelden en sieraden.

In het kader van ons jubileum (125 jaar) organiseren wij zaterdag 21 november een Play In samen met het Nederlands Politie Orkest (NPO). Alle muzikanten van harmonieën, fanfares en brassbands in Zeeland worden uitgenodigd om samen met het NPO een studiedag te beleven die 16.30 uur met een concert afgesloten wordt. Het is een Play In voor muzikanten van alle leeftijden vanaf het B-diploma (of spelend op dat niveau).

Tien conservatorium geschoolde musici van het NPO staan ’s morgens om 11.00 uur in de startblokken om sectierepetities te houden met de verschillende instrumentgroepen.  Naast extra vaardigheden bij het bespelen van hun instrument repeteren de deelnemers de muziek voor het slotconcert. Geprogrammeerd staan o.a. een nieuw arrangement van Soldaat van Oranje en de verrassende compositie Lebuïnus ex Daventria.

Onze vereniging gaat verhuizen naar een nieuwe locatie, voor het eerst in 125 jaar een eigen repetitielokaal. Daar is veel geld voor nodig. Alle leden van onze vereniging weten het al en velen hebben zich al opgegeven voor de MUZIEKMARATHON op vrijdag 27 november, vanaf 19.00 uur tot zaterdag 28 november 19.00 uur.

De Koninklijke Harmonie Ons Genoegen begint zaterdag 18 juli met de bouw van een eigen accommodatie. Aan de Wildbaan in Vlissingen bouwt de muziekvereniging op de voormalig korfbalvelden van Seolto een repetitieruimte van bijna 400 m2. Het naastgelegen clubhuis van Seolto, dat dankzij de Stichting Vrienden van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen is aangeschaft, wordt ook bij het project betrokken.

De Koninklijke Marine; daar zit al heel lang muziek in.

In de 17e eeuw, de beginperiode van het Korps Mariniers, assisteerde de tamboer de commandant bij het ronselen van scheepsvolk en het geven van commando’s. Toegevoegde pijpers bleken daarnaast met hun hoge fluittonen goed hoorbaar te zijn tijdens de hectiek van een gevecht. Bovendien kon op de cadans van de muziek uitstekend gemarcheerd worden. Aan boord ontstonden in de 18e eeuw scheepskapellen met sterk wisselende bezettingen en die vooral bedoeld waren om het moreel tijdens de lange zeereizen hoog te houden. Om de wildgroei aan banden te leggen en regelmaat te garanderen werd naast de Tamboers & Pijpers op 1 april 1864 de ‘Stafmuziek van de Koninklijke Marine’ opgericht. Dit orkest speelde tot het uitbreken van de 2e Wereldoorlog voornamelijk bij de inrichtingen en wachtschepen van de KM in Den Helder. Na de bevrijding besloot de Minister van Marine tot “wederoprichting van een muziekkorps ten behoeve van de Koninklijke Marine”. Deze kapel kwam rechtstreeks onder bevel van de Commandant van het Korps Mariniers te staan en kreeg de naam ‘Marinierskapel der Koninklijke Marine’ met Rotterdam als standplaats.