Afdrukken
Categorie: KHOG

De Koninklijke Harmonie Ons Genoegen begint zaterdag 18 juli met de bouw van een eigen accommodatie. Aan de Wildbaan in Vlissingen bouwt de muziekvereniging op de voormalig korfbalvelden van Seolto een repetitieruimte van bijna 400 m2. Het naastgelegen clubhuis van Seolto, dat dankzij de Stichting Vrienden van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen is aangeschaft, wordt ook bij het project betrokken.

 
De start van de nieuwbouw is een nieuw hoogtepunt in het 125-jarig bestaan van de vereniging. Nooit eerder beschikte Ons Genoegen, waar ook de Deltaband onder valt, over een volledig eigen accommodatie. "Ik ben erg blij dat we na een intensieve periode deze mijlpaal hebben bereikt,” vertelt voorzitter Jack de Boo van Uijen. “Het is fijn voorzitter te zijn van een vereniging waarvan veel leden meer doen dan alleen maar met plezier muziek maken. Daardoor kunnen we met vertrouwen de toekomst tegemoet zien.”
 
Na het vertrek uit het vertrouwde clubhuis aan de Koestraat verblijft de vereniging sinds 2010 in een voormalige kleuterschool aan de Ridderspoorlaan. Aan de Wildbaan wordt a.s. zaterdag vanaf 15.00 uur de start van de bouw gevierd door symbolisch de laatste paal te heien. "De leden zullen zelf nog veel arbeid moeten verrichten, willen we begin 2016 kunnen verhuizen. Maar dan staat er een geweldige huisvesting waarmee we jaren vooruit kunnen en die ook geschikt is om andere culturele verenigingen die huisvesting zoeken onderdak te bieden," sluit De Boo van Uijen af.