In het kader van ons jubileum (125 jaar) organiseren wij zaterdag 21 november een Play In samen met het Nederlands Politie Orkest (NPO). Alle muzikanten van harmonieën, fanfares en brassbands in Zeeland worden uitgenodigd om samen met het NPO een studiedag te beleven die 16.30 uur met een concert afgesloten wordt. Het is een Play In voor muzikanten van alle leeftijden vanaf het B-diploma (of spelend op dat niveau).

Tien conservatorium geschoolde musici van het NPO staan ’s morgens om 11.00 uur in de startblokken om sectierepetities te houden met de verschillende instrumentgroepen.  Naast extra vaardigheden bij het bespelen van hun instrument repeteren de deelnemers de muziek voor het slotconcert. Geprogrammeerd staan o.a. een nieuw arrangement van Soldaat van Oranje en de verrassende compositie Lebuïnus ex Daventria.

In de middaguren wordt gewerkt aan het samenspel met het complete orkest waarna om 16.30 uur in het Atrium van Ter Reede een afsluitend gezamenlijk concert wordt  gehouden. Dit concert is gratis toegankelijk voor het publiek. De gehele dag staat onder leiding van de dirigent van het NPO, Peter Kleine Schaars, tevens dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en componist/arrangeur van de twee genoemde werken.

Het NPO besluit haar aanwezigheid in Vlissingen met een publieksconcert, eveneens gratis toegankelijk in het Atrium van Ter Reede vanaf 19.30 uur.

De belangeloze medewerking van de Stichting WVO-zorg en het Nederlands Politie Orkest maakt het voor de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen mogelijk deze dag in het kader van haar jubileumactiviteiten te organiseren.

Inschrijven kan nog door het aanvragen van een formulier via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten bedragen € 15,00 incl. koffie/thee bij ontvangst, lunch en muziek (die wordt digitaal gestuurd). Het is ook mogelijk na de middagpresentatie tegen een extra betaling van € 10 mee te eten met een buffet wintermaaltijden, zodat je daarna kunt blijven luisteren naar het concert van het NPO.

Dagindeling:

  • 10.00 – 10.30 uur     ontvangst
  • 10.30 uur                  welkom / uitleg
  • 10.45 – 11.00 uur     indeling zalen
  • 11.00 – 12.30 uur     sectierepetities
  • 12.30 – 13.30 uur     lunch
  • 13.30 – 15.00 uur     tutti repetitie
  • 15.00 – 15.15 uur     pauze
  • 15.15 – 16.15 uur     tutti repetitie
  • 16.30 uur                  slotpresentatie