Afdrukken
Categorie: KHOG

De Vlissingse binnenstad staat zaterdag 4 juni bol van de festiviteiten in het kader van de Week van de Amateurkunst (WAK). Het WAK is een evenement voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten! De Koninklijke Harmonie Ons Genoegen heeft op verzoek van de gemeente Vlissingen op drie locaties in de binnenstad een afwisselend programma samengesteld, bestaande uit dans- en muziekgezelschappen.

Op Het Scheldeplein organiseert de Vlissingse muziekvereniging zelf, net als vorig jaar, een muziekplein. Bij de informatiestand kunnen kinderen en hun ouders deelnemen aan diverse muzikale activiteiten. ’s Middags treden de gezamenlijke jeugdorkesten van de vereniging en de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen zelf nog op. Deze concerten worden voorafgegaan aan twee optredens van dansschool Isabelle Zwaan en percussiegroep Obras Samba.

Ook op de Oude Markt zijn er voor de liefhebbers diverse optredens. Zeeuwse Accordeon Vereniging Concertina bijt om 14.00 uur het spits af, waarna ook het Country-DJ-Team KMW en Obras Samba een optreden verzorgen. De sfeer van de amateurkunst wordt op de Oude Markt gecompleteerd door een presentatie van een viertal kunstenaars schilderijen, beelden en sieraden.

In de Lange Zelke is er een kraampjesmarkt met hapjes, gerechten en artikelen van verschillende culturen, optredens met dans en muziek en informatie over multiculturele samenleving en een interactie met het publiek van Stichting Walcheren Mozaïek.

De dag wordt afgesloten op het Stadhuisplein. Vanaf 19.30 uur is de Deltaband gastheer van Taptoe Vlissingen. Naast de muzikale ambassadeurs van Vlissingen verlenen ook de Rijnmondband uit Schiedam, Showkorps Wilhelmus Sliedrecht en Junior Drumcorps Johan Friso uit Middelburg hun medewerking.

Programma Scheldeplein

Programma Oude Markt

Programma Lange Zelke