De Blue Jeans Big Band, de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen en Isabel Provoost gaan zich inzetten voor ALS door middel van een gezamenlijk benefietconcert op zaterdag 22 oktober.

ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is een ernstige zenuw-/spierziekte waarbij steeds meer spieren uitvallen. De ziekte leidt gemiddeld binnen 3 jaar tot het overlijden van de patiënt. Hoewel er vooruitgang is in kennis over ALS, is er nog steeds geen behandeling beschikbaar. Wetenschappelijk onderzoek blijft daarom zeer belangrijk nodig en daar is veel geld voor nodig.

Er hoefde niet lang gesproken te worden door de partijen om met elkaar een concert te geven. De Koninklijke Harmonie Ons Genoegen leek het goed om er iets unieks van te maken en Dick Broers van de Blue Jeans Big Band zei direct; ”Ik vind het een eer dit te mogen doen.’’ De 17 jarige Isabel, de soliste die in de finale is geëindigd in de The Voice Kids, woont niet meer in Zeeland. Voor deze gelegenheid komt zij speciaal naar Middelburg om op te treden.

Het concert vindt plaats op zaterdag 22 oktober 2016 in de Zeeuwse Concertzaal, Verwerijstraat 14 in Middelburg. De partijen zijn druk met de programmering. Dick Broers: ’We zullen een levendig concert geven dat voor iedereen bijzonder is voor dit speciale doel’ Zeker is dat Isabel graag ballads zingt maar ook jazzy popnummers. Het Harmonieorkest, olv Ward De Ketelaere beschikt over een uitgebreid en veelzijdig repertoire, van klassieke muziek tot film-en hedendaagse popmuziek. De Blue Jeans Big Band speelt voornamelijk muziek uit de Swing-periode, met Count Basie als groot voorbeeld.

Tickets kunnen besteld worden via de website www.ALSZeeland.nl, maar zijn ook aan de zaal verkrijgbaar. Het concert begint om 20.00 uur. De hele opbrengst komt ten goede aan ALS.

poster definitief