Openbaar D-examen Nienke (alt-saxofoon)

Dinsdag 11 juli 2023 deed Nienke haar openbaar D-examen op alt-saxofoon. We mochten daarbij gebruik maken van de centrale ruimte in Scheldehof.

Dreamworks Medley was het eerste nummer. Dit muziekstuk is een arrangement dat Nienke samen met Jesse van der Wijk maakte als profielwerkstuk. Ze kregen hiervoor een 9 en inmiddels hebben Jesse en Nienke ook hun VWO diploma in de pocket. In Dreamworks Medley verwerkten zij voor harmonieorkest melodieën uit Shrek, The Prince of Egypt en How To Train Your Dragon.

Nienke speelde daarna verder een stuk uit het hoofd, een aantal stukken met piano-begeleiding van Jesse van der Wijk en een duet met Milou Antheunisse. Ook speelde ze het Allegro Spiritoso uit Concerto for Alto Saxophone van Ronald Binge met begeleiding van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen.

Tijdens het jury beraad bracht het orkest nog een aantal stukken ten gehore; waaronder het stuk Door de Wind met zanger CeesDo.

Na een korte introductie met enkel lovende woorden over alle stukken die Nienke ten gehore had gebracht, noemde de voorzitter van de examencommissie (van Muziekschool Zeeland) alle cijfers op. Geslaagd, met gemiddeld een 9!