JEUGDCONCERT MUZIEKVERENIGING VLISSINGEN

Het leerlingen orkest van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen, de Jeugd-Deltaband, de blokfluitgroep en het opleidingsorkest van de Muziekvereniging Vlissingen geven zondagmiddag 19 januari een concert. Ter afsluiting spelen alle jeugdige muzikanten ook samen.

Het concert wordt gehouden in de Ballroom, Oude Markt 41 in Vlissingen. De toegang is vrij, het concert begint om 16.00 uur. De Jeugd-Deltaband staat onder leiding van Jacco van Boven, het leerlingen – en opleidingsorkest wordt geleid door Petra van Antwerpen. De blokfluitgroep presenteert zich onder leiding van Rianca van Duijn.

In een volle St. Jacobskerk leverden zaterdag 26 oktober Het Schelde Loodsen Koor (SLK) en het Harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen een prachtig herdenkingsconcert in het kader van 75 jaar Slag om de Schelde.
Tussen de shanties door van het Schelde Loodsen Koor werden vier korte verhalen verteld over de ervaringen van een aantal loodsen en hun families tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De muziekkeuze van Ons Genoegen omvatte veel aspecten van 1940-1945. Composities die in het teken stonden van de slachtoffers en de bevrijders en muziek uit de oorlogsjaren. Vera Lynn en Glenn Miller zijn namen die zonder meer tot de verbeelding spreken. Ons Genoegen werd zowel door haar prestaties op cultureel gebied als door haar houding tijdens de oorlogsjaren 1940-1945 in 1950 het predikaat "Koninklijk" verleend. Een titel die met trots wordt gedragen.

Een belangrijk aandeel van Ons Genoegen in het concert werd “ The Story of Anne Frank”. Het werd inderdaad een indrukwekkende muzikale vertolking van haar leven. Tijdens het spelen van dit werk samen met de violiste Jeanine Melis, beeldde de zandkunstenaar Gert van der Vijver het aangrijpende verhaal ook uit in zandprojectie.
Aan het applaus te merken werd het concert zeer gewaardeerd. Zeker ook door de aanwezige nabestaanden van 4.Commando.

Het oude "Ons Genoegen" van 1874 is opgericht door de pastoor van de stad Vlissingen. Als de Schutterijmuziek werd de vereniging in 1887 ontbonden. Vanaf dit jaar tot 1890, het jaar dat Prinses Wilhelmina haar tiende verjaardag zou vieren, was Vlissingen zonder muziekvereniging. Er werden in Vlissingen plannen gemaakt voor een groot feest. De burgemeester verzocht allen die muzikant waren zich op het stadhuis te komen opgeven. Het resultaat was ongeveer 17 muzikanten. Op 12 augustus werd in een vergadering de vereniging opgericht onder de naam "Ons Genoegen", Harmonie van Vlissingen.

 

 

Het Schelde Loodsen Koor (SLK) en het Harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen leveren met een herdenkingsconcert samen hun muzikale bijdrage aan de herdenkingsplechtigheden in het kader van 75 jaar Slag om de Schelde, een vergeten slag.

 

Het Scheldeloodsenkoor staat onder leiding van Rob van der Meule. Tussen de shanties door worden vier korte verhalen verteld over de ervaringen van een aantal loodsen en hun families tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het betreft vier loodsen waarvan er twee in de meidagen van 1940 overstaken naar Engeland en de andere twee in het bezette Nederland achterbleven.

Het zijn vier verschillende verhalen over collega’s die elkaar in het begin van de oorlog uit het oog zijn verloren en elkaar na de Slag om de Schelde weer hebben ontmoet. De oud loodsen Ed Macaré en Bart van Herwijnen zullen deze oorlogservaringen vertellen.

De muziekkeuze van Ons Genoegen omvat veel aspecten van 1940-1945. Composities die in het teken staan van de slachtoffers en de bevrijders en muziek uit de oorlogsjaren. Vera Lynn en Glenn Miller zijn namen die zonder meer tot de verbeelding zullen spreken. Muzikale medewerking wordt verleend door de violiste Jeanine Melis.

Een belangrijk aandeel van Ons Genoegen in het concert is de The Story of Anne Frank, een indrukwekkende muzikale vertolking van haar leven. Tijdens het spelen van dit werk beeldt de zandkunstenaar Gert van der Vijver dit aangrijpende verhaal ook uit in zand.

Tenslotte is er een gezamenlijke uitvoering van het SLK en Ons Genoegen met medewerking van de zangeres Paula van der Gaast.

 

Het herdenkingsconcert vindt plaats op zaterdag 26 oktober 2019 om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.15 uur. Kaarten ad € 10 (ook in de voorverkoop) zijn verkrijgbaar bij de kassa van de kerk, in de voorverkoop via boekhandel ’t Spui aan de Oude Markt in Vlissingen. Reservering van kaarten is ook mogelijk door storting op rekening NL73 RABO 0303 8406 68 t.n.v. Scheldeloodsenkoor. De bestelde kaarten liggen dan gereed bij de kassa van de kerk.

 

 

 

 

 

Bevrijdingstaptoe Slag om de Schelde in Vlissingen


Het Stadhuisplein in Vlissingen is op zaterdag 5 oktober het decor voor een bevrijdingstaptoe. Het muzikale spektakel wordt georganiseerd ter gelegenheid van de viering van 75 jaar vrijheid en ter herinnering aan de Slag om de Schelde.

De muzikale trekpleister van het evenement is Show & Marchingband Kunst en Genoegen. De meervoudig wereldkampioen uit Leiden staat te boek als een van ‘s werelds beste amateurorkesten. Naast K&G nemen ook Reunieorkest Regiment van Heutsz, Inter Scaldis Pipes and Drums, Juliana Middelburg en de organiserende Deltaband deel aan de taptoe. De Vlissingse Blue Jeans Big Band verleent ook haar medewerking aan het evenement.

Het muzikale programma begint om 19.30 uur. Op het Stadhuisplein zal speciaal voor dit evenement een tribune met kuipstoelen worden geplaatst. Kaarten voor de hoofdtribune zijn te bestellen via de Facebookpagina van de Deltaband of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In de voorverkoop kost een kaartje € 15, op de avond zelf € 17,50. Wees er snel bij, want het aantal kaarten voor de tribune is beperkt!

Meer informatie: Pascal Bakker | 06-44193515

 

 

Afgelopen maand kregen ca. 450 leerlingen van basisscholen via de muziekvereniging Koninklijke Harmonie Ons Genoegen muzieklessen onder schooltijd. Tijdens deze lessen maakten ze spelenderwijs kennis met zowel hout-, koper- als slagwerkinstrumenten.

Ter afsluiting van dit project heeft de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen alle leerlingen met hun ouders die interesse hebben uitgenodigd. Alle afdelingen van de vereniging geven een korte presentatie: de Jeugd-Deltaband, het Leerlingenorkest, het Harmonieorkest en de Deltaband. Bovendien kunnen de verschillende instrumenten worden uitgeprobeerd.

Ook omwonenden en andere belangstellenden zijn uitgenodigd op vrijdag 28 juni vanaf 18.30 uur in het repetitielokaal van de vereniging aan de Wildbaan 21. Iedereen die meer wil weten over muziek, instrumenten en de vereniging is van harte welkom (www.khog.nl).

Zaterdag 8 juni is het de Dag van de Amateurkunst in Vlissingen en Oost-Souburg. In en rondom de kerk op het Oranjeplein in Souburg is er een aantal presentaties van amateurkunstenaars. Tussen 10.00 en 15.00 uur vinden optredens plaats van orkesten (Vlijt en Volharding, Philharmonie 50+), de in klederdracht gestoken dansgroep Medioburgum – Wallacra, een koor (Voci Miste) en Letters & Noten (gedichten en verhalen omlijst door muziek).

 

In Vlissingen (Oude Markt) is er een markt van amateurkunstenaars met uiteenlopende presentaties: o.a. schilderijen en sieraden. Om 10.30 uur geeft het Leerlingen- en samenspelorkest van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen een concert. Om 14.00 uur wordt opgetreden door het Country Dance Team.

 

Op de kop van de Lange Zelke/Walstraat is er een Culturele Markt van 12.00 – 16.00 uur, georganiseerd door Mozaïek Walcheren. Het wordt weer een internationale presentatie van gerechten, muziek en volksdansen.

 

De WAK-activiteiten worden afgesloten met een taptoe op het Bellamypark (19.30 uur) voorafgegaan door een mars over de Boulevard de Ruyter door de deelnemende korpsen. De taptoe wordt georganiseerd door de Deltaband. De coördinatie van de WAK-activiteiten is in Oost-Souburg in handen van de muziekvereniging Vlijt en Volharding, in Vlissingen heeft de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen de organisatie.

 

 

 

Op zaterdag 8 juni zal de jaarlijkse Taptoe Vlissingen voor de tweede keer gehouden worden op het Bellamypark. Vorig jaar werd het muziekfestijn voor het eerst op deze locatie gehouden. Dit was een groot succes door een betere verbinding met het centrum en de horeca. De reacties vorig jaar waren lovend, zowel van korpsleden en horecamedewerkers als van het publiek.

De organisatie is er wederom in geslaagd een aantal topkorpsen naar Vlissingen te halen. Zo zijn onder meer regerend wereldkampioen Floraband uit Rijnsburg en Excelsior Renkum te zien en horen. Ook Drum and Bugle Corps Juliana uit Middelburg verleent medewerking. Uiteraard treden ook de organiserende Deltaband en haar Jeugd Deltaband op voor eigen publiek.

Voor aanvang van de taptoe marcheren de deelnemende korpsen via de Coosje Buskenstraat en Boulevard de Ruyter naar het Bellamypark. De taptoe begint om 19.30 uur.

Tribunekaarten met zicht vanaf de voorzijde zijn te bestellen via de Facebookpagina van de Deltaband of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In de voorverkoop kost een kaartje € 8, op de avond zelf € 10. Het aantal kaarten voor de tribune is beperkt!

De taptoe is in het kader van het Weekend voor de Amateur Kunst (WAK) en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Stichting Moerman Promotie Vlissingen en de Stichting Van de Sande Vlissingen.

Facebook: https://www.facebook.com/events/564008314008199/

NIET VOOR PUBLICATIE:

Nadere informatie:

Marissa Riemens, 00 31 6 49977446 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jack de Boo van Uijen, 00 31 6 53680559, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.