Herdenking 4 mei

Op zaterdag 4 mei 2024 werd op de Noorderbegraafplaats in Vlissingen de jaarlijkse Dodenherdenking gehouden.

De herdenking begon om 19.45 uur.  Met de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen verzorgden wij de muzikale omlijsting. Tot 20.00 uur speelden we bij de herdenking passende muziek. Richard Clarisse op trompet speelde het signaal taptoe gevolgd door 2 minuten stilte.

Door de burgemeester van Vlissingen en de voorzitter van Stichting Oorlogsjaren Vlissingen werd vervolgens een toespraak gehouden. Ieder jaar weer worden daar verhalen verteld over gebeurtenissen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden in onze gemeente. Iedere keer opnieuw zijn dat indrukwekkende verhalen. Door leerlingen van het Scheldemondcollege werden zelfgeschreven gedichten voorgedragen. Door de gemeente Vlissingen en tal van organisatie en inwoners van Vlissingen werden daarna bloemen gelegd bij het monument.

Vanwege de zeer slechte weersverwachting heeft de Gemeente Vlissingen voorzien in een tent voor de muzikanten. Door de afmeting van het doek konden we maar met een deel van de muzikanten aanwezig zijn.