Bevrijdingstaptoe Slag om de Schelde in Vlissingen


Het Stadhuisplein in Vlissingen is op zaterdag 5 oktober het decor voor een bevrijdingstaptoe. Het muzikale spektakel wordt georganiseerd ter gelegenheid van de viering van 75 jaar vrijheid en ter herinnering aan de Slag om de Schelde.

De muzikale trekpleister van het evenement is Show & Marchingband Kunst en Genoegen. De meervoudig wereldkampioen uit Leiden staat te boek als een van ‘s werelds beste amateurorkesten. Naast K&G nemen ook Reunieorkest Regiment van Heutsz, Inter Scaldis Pipes and Drums, Juliana Middelburg en de organiserende Deltaband deel aan de taptoe. De Vlissingse Blue Jeans Big Band verleent ook haar medewerking aan het evenement.

Het muzikale programma begint om 19.30 uur. Op het Stadhuisplein zal speciaal voor dit evenement een tribune met kuipstoelen worden geplaatst. Kaarten voor de hoofdtribune zijn te bestellen via de Facebookpagina van de Deltaband of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In de voorverkoop kost een kaartje € 15, op de avond zelf € 17,50. Wees er snel bij, want het aantal kaarten voor de tribune is beperkt!

Meer informatie: Pascal Bakker | 06-44193515

 

 

Afgelopen maand kregen ca. 450 leerlingen van basisscholen via de muziekvereniging Koninklijke Harmonie Ons Genoegen muzieklessen onder schooltijd. Tijdens deze lessen maakten ze spelenderwijs kennis met zowel hout-, koper- als slagwerkinstrumenten.

Ter afsluiting van dit project heeft de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen alle leerlingen met hun ouders die interesse hebben uitgenodigd. Alle afdelingen van de vereniging geven een korte presentatie: de Jeugd-Deltaband, het Leerlingenorkest, het Harmonieorkest en de Deltaband. Bovendien kunnen de verschillende instrumenten worden uitgeprobeerd.

Ook omwonenden en andere belangstellenden zijn uitgenodigd op vrijdag 28 juni vanaf 18.30 uur in het repetitielokaal van de vereniging aan de Wildbaan 21. Iedereen die meer wil weten over muziek, instrumenten en de vereniging is van harte welkom (www.khog.nl).

Zaterdag 8 juni is het de Dag van de Amateurkunst in Vlissingen en Oost-Souburg. In en rondom de kerk op het Oranjeplein in Souburg is er een aantal presentaties van amateurkunstenaars. Tussen 10.00 en 15.00 uur vinden optredens plaats van orkesten (Vlijt en Volharding, Philharmonie 50+), de in klederdracht gestoken dansgroep Medioburgum – Wallacra, een koor (Voci Miste) en Letters & Noten (gedichten en verhalen omlijst door muziek).

 

In Vlissingen (Oude Markt) is er een markt van amateurkunstenaars met uiteenlopende presentaties: o.a. schilderijen en sieraden. Om 10.30 uur geeft het Leerlingen- en samenspelorkest van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen een concert. Om 14.00 uur wordt opgetreden door het Country Dance Team.

 

Op de kop van de Lange Zelke/Walstraat is er een Culturele Markt van 12.00 – 16.00 uur, georganiseerd door Mozaïek Walcheren. Het wordt weer een internationale presentatie van gerechten, muziek en volksdansen.

 

De WAK-activiteiten worden afgesloten met een taptoe op het Bellamypark (19.30 uur) voorafgegaan door een mars over de Boulevard de Ruyter door de deelnemende korpsen. De taptoe wordt georganiseerd door de Deltaband. De coördinatie van de WAK-activiteiten is in Oost-Souburg in handen van de muziekvereniging Vlijt en Volharding, in Vlissingen heeft de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen de organisatie.

 

 

 

Op zaterdag 8 juni zal de jaarlijkse Taptoe Vlissingen voor de tweede keer gehouden worden op het Bellamypark. Vorig jaar werd het muziekfestijn voor het eerst op deze locatie gehouden. Dit was een groot succes door een betere verbinding met het centrum en de horeca. De reacties vorig jaar waren lovend, zowel van korpsleden en horecamedewerkers als van het publiek.

De organisatie is er wederom in geslaagd een aantal topkorpsen naar Vlissingen te halen. Zo zijn onder meer regerend wereldkampioen Floraband uit Rijnsburg en Excelsior Renkum te zien en horen. Ook Drum and Bugle Corps Juliana uit Middelburg verleent medewerking. Uiteraard treden ook de organiserende Deltaband en haar Jeugd Deltaband op voor eigen publiek.

Voor aanvang van de taptoe marcheren de deelnemende korpsen via de Coosje Buskenstraat en Boulevard de Ruyter naar het Bellamypark. De taptoe begint om 19.30 uur.

Tribunekaarten met zicht vanaf de voorzijde zijn te bestellen via de Facebookpagina van de Deltaband of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In de voorverkoop kost een kaartje € 8, op de avond zelf € 10. Het aantal kaarten voor de tribune is beperkt!

De taptoe is in het kader van het Weekend voor de Amateur Kunst (WAK) en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Stichting Moerman Promotie Vlissingen en de Stichting Van de Sande Vlissingen.

Facebook: https://www.facebook.com/events/564008314008199/

NIET VOOR PUBLICATIE:

Nadere informatie:

Marissa Riemens, 00 31 6 49977446 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jack de Boo van Uijen, 00 31 6 53680559, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vandaag is Rinus Vuijk, de oprichter van de Deltaband, tevens erelid van onze vereniging, bij bevordering Ridder geworden in de orde van Oranje-Nassau. Vanaf deze plaats feliciteren wij hem en zijn vrouw Matty met deze onderscheiding. Wij hebben de aanvraag ondersteund met onze visie op de verdienste van Rinus voor onze vereniging en de Deltaband in het bijzonder. We vinden het fijn dat hem mede daardoor die onderscheiding is toegekend en dat we daarbij als vereniging getuige van konden zijn (in de gemeente Goes).